Diáksport hírek

Jubileumi Küldöttgyűlés- Magyar Diáksport Szövetség - 2017. május 19.

Jubileumi Küldöttgyűlés- Magyar Diáksport Szövetség

(2017.május 19.)

 

Az MDSZ megalakulásának 30. évfordulója alkalmából ünnepséggel egybekötött küldöttgyűlést tartott a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Tudományos Akadémia Vörösmarty-termében.

Bővebben...

Sport mecénás pályázati kiírás jelent meg

Kedves Kollégák!

 

Miskolc Város Önkormányzatai idén is meghirdette a Sport Mecénás Alapból igényelhető pályázatát.

 

A pályázati kiírása és adatlap a Letöltések menüpont alatt megtalálható.

Ingyenes, Akkreditált Pedagógusképzések Észak-Magyarországon

A Magyar Diáksport Szövetség – egyrészt a Magyar Labdarúgó Szövetséggel, másrészt a Magyar Kézilabda Szövetséggel együttműködésben − 30 ó rá s, ingyenes, akkreditált pedagógustovábbképzési programokat indít 2017. februárjától az észak-magyarországi régióban is:

- „Az alsó tagozatos “Grassroots” labdarúgás módszertani és gyakorlati alapjai - alkalmazása az iskolai testnevelésben”,

- „A“Grassroots” labdarúgás módszertani és gyakorlati alapjai az 5-12. évfolyam iskolai testnevelésében”,

- “A szivacskézilabdázás oktatásmódszertani alapjai az iskolai testnevelésben”.

Egy képzési alkalom 30 órás, amely három egymást követő napon (egy adott hét péntek-szombat-vasárnap napjain) valósul meg. (Kivételt Edelény település, ahol péntek-szombat-szombat napokon valósul meg a képzés)

 

Bővebben...

Felhívás teremröplabda alapfokú játékvezetői tanfolyamra - 2017. márciustól

FELHÍVÁS

teremröplabda alapfokú játékvezetői tanfolyamra

 

Bővebben...

Megyei díjazottak a Magyar Diáksport Szövetség díjátadóján - 2017. január 16.

2017. január 16-án Budapesten a Magyar Tudományos Akadémián rendezte meg a Magyar Diáksport Szövetség a 2015/16. tanévi Diákolimpia® eredményességi díjátadó ünnepségét.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyénkből is akadtak szép számmal díjazottak:

Bővebben...

Díjazzák megyénk képviselőit

Magyar Diáksport Szövetség minden évben díjazza a diáksport területén legaktívabb és legeredményesebb köznevelési intézményeket, testnevelőket. Az MDSZ az eredményességi díjátadó ünnepségen szeretné kifejezni elismerését mindazon intézményeknek, intézményvezetőknek, felkészítő pedagógusoknak, akik munkájukkal hozzájárultak a tanulók diákolimpiai sikereihez.

A Magyar Diáksport Szövetség 2015/16. tanévi Diákolimpia® eredményességi díjátadó ünnepsége 2017. január 16-án hétfőn a Magyar Tudományos Akadémián kerül megrendezésre.

Bővebben...

Szabadság miatt zárva!

Kedves Kollégák!

 

2016. december 22. és 2017. január 2. között szabadság miatt az iroda zárva lesz.

Megértéseteket köszönjük.

 

Kellemes Ünnepeket és Sikerekben Gazdag Boldog Új Évet Kívánunk!

Diáksport Díjátadó Ünnepség 2016.12.08.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület 2016. december 8-án tartotta Díjátadó Ünnepségét a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés Dísztermében.

Az ünnepi ülésen sor került a „B.-A.-Z. megye Jó tanulója, jó sportolója”, „B.-A.-Z. megye Legeredményesebb Diáksport Szervezete”, „B.A.Z. megye Diáksportjáért” díjak átadására. Az ünnepségen köszöntőt mondott Török Dezső, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Közgyűlés elnöke.

Fazekas Miklósné, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület elnöke értékelte a 2015/2016. tanév diáksport munkáját.

Bővebben...

Grundbirkózás Diákolimpia Országos Bajnokság 2016/2017. tanév nevezési határideje

Kedves Kollégák!

A grundbirkózás nevezési határideje: október 28. péntek. A két csapattal nevezők az elektronikus nevezésnél valamennyi csapattagot egy nevezési lapra jelöljék ki, majd a kinyomtatott nevezési lapon csapatok szerint jelöljék meg a játékosokat: A csapat, B csapat.

Csak a két csapattal nevezőknek kell a kinyomtatott elektronikus nevezési lapot szkennelve, e-mailben eljuttatni az MDSZ-hez 2016. október 27.-ig 24.00 óráig.

 

 

Floorball nevezési határidő

Kedves Kollégák!

 

Az őszi szünet hamarosan megkezdődik, ezért fel szeretnénk hívni a figyelmetek pár dologra.

A floorball nevezési határidő: november 7. Kérünk Titeket, hogy akik két csapattal neveznek, azok a nevezéssel egy időben e-mailben jelezzék az A és B csapattal való nevezési szándékát a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

Köszönjük.

„Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Diáksportjáért” Emlékplakettre felhívás

„Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Diáksportjáért”

Emlékplakettre javaslat

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület 35. alkalommal hirdeti meg a „Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Diáksportjáért” emlékplakett elismerést.

Bővebben...

BAZ Megye Jó tanulója, jó sportolója felhívás 2015/2016. tanév

Tisztelt Igazgató Nő/Úr!

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület, a Megyei Pedagógiai Intézet és a Megyei Sportszövetségek Képviselete közösen hirdeti meg a 2015/2016-os tanév kiemelkedő tanulmányi és sporteredményeit elismerő

„a BAZ Megye Jó tanulója, jó sportolója”

pályázatot.

Bővebben...

Középiskolás pontszámítás 2015/2016. tanév

Tisztelt Kollégák!

 

Elkészült a 2015/2016. tanévi összesített pontszámítás. Mellékelve küldöm, illetve letölthető lesz a www.borsodsport.hu honlapunkról.

Kérünk minden testnevelőt, hogy ellenőrizze az iskolája pontjait és legkésőbb 2016. október 10.-ig jelezze, amennyiben hibát észlel.

Segítségeteket előre is köszönjük.

 

 

 

 

Üdvözlettel:

 

Benőcs Dávid

 

Megyei DSSZE titkár

Európai Diáksport Napja – Magyarországon is 2016. szeptember 29-én!

Európai Diáksport Napja – Magyarország

 

Kedves Kollégák!

Az Európai Diáksport Napja – Magyarország eseményre még ezen a héten, 2016. szeptember 29-ig tudtok jelentkezni.

A tavalyi évben közel 800 iskola tanulója vett részt az eseményen, melyhez szülők is csatlakoztak.

Döntsük meg a tavalyi nevezési csúcsot!

2016-ban legyünk még többen!

Tanévköszöntő 2016/2017.

Tisztelt Kollégák!

 

A 2016/2017. tanév diáksport rendezvényeinek indítása alkalmából tisztelettel köszöntjük a diákok testi neveléséért a rendszeres versenyeztetésért dolgozó pedagógusokat, testnevelőket.

A 2016/2017. tanévtől kezdve a tanév rendjéről szóló 12/2016.(VI.27) EMMI   rendeletnek megfelelően az emberi erőforrások minisztere és a Magyar Diáksport Szövetség az alapfokú és középfokú köznevelési intézmények tanulói részére közösen hirdeti meg a Diákolimpiát.

Bővebben...

Ezer diák randevúzik Miskolcon a hétvégén

A Magyar Diáksport Szövetség a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesületnek és a Miskolc Városi Diáksport Szövetségnek adta a Diákolimpia IV. korcsoportos Labdajáték Országos Döntő rendezési jogát.

 

Az országos döntő időpontja: 2016. június 10-12.

Bővebben...

Gyászol Sátoraljaújhely lakossága

Életének 87. esztendejében csendesen elhunyt mindenki által ismert és szeretett Homonnay Nándor, nyugalmazott iskolaigazgató, Sátoraljaújhely város díszpolgára, a sísport elkötelezett "szerelmese".

Bővebben...

Sárkányhajós Tesis Tanévzáró felhívása, Miskolc, Csorbatelepi-tó, 2016. június 18.

Sárkányhajós Tesis Tanévzáró

Miskolc, Csorbatelepi-tó

2016. június 18. szombat

 

Bővebben...

Diáksportért kitüntetésben részesült Kovács Benjámin

A Magyar Diáksport Szövetség évi rendes közgyűlésére 2016. május 25-én került sor, melynek keretein belül átadta a szövetség a „Diáksportért” díjakat. Megyénkből Kovács Benjámin, az Encsi DSB titkára kapta az elismerést.

Bővebben...

Daragó Lászlóné Kerezsi Endre díjban részesült

Daragó Lászlóné a Magyar Diáksport Szövetség tiszteletbeli alelnöke, a Diákolimpiai Bizottság elnöke, a B-A-Z Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület alelnöke a Magyar Sport Napja alakalmából Kerezsi Endre díjat vehetett át a sport iskolai népszerűsítésében, az ifjúság testedzésének szervezésében és fejlesztésében kifejtett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként.

Bővebben...

Keresés

Partnerek