Sikeres mezei futás megyei döntő

Sikerrel fejeződött be a 30. jubileumi tanévi diákolimpia első Megyei megmérettetése. 2016. október 20-án rendezte meg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület a Diákolimpia mezei futás megyei döntőjét, Miskolcon a Repülőtéren.

A négy korcsoportban megrendezett küzdelmekre a megye 12 Diáksport Bizottságának győztes csapatai és egyéni versenyzői, valamint a középiskolák diákversenyzői  nevezhettek. Az időjárás a résztvevők mellé állt, ugyanis ragyogó időben, szórványos napsütésben zajlottak a futamok.  Pontosan 821 diák ért célba ezen a napon. A Középiskolák közül kiemelkedett a Tiszaújvárosi Eötvös József Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium küldöttsége, ugyanis 3 csapattal is megnyerték a Megyei Döntőt. (VI. kcs lány, V. kcs fiú, VI. kcs fiú). Általános iskolák közül a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola bizonyult a legeredményesebbnek, ők szintén 3 csapattal vívták ki a dobogó legfelső fokát. (II. kcs fiú, III. kcs fiú, IV. kcs fiú)

A verseny színvonalát emelte a rendezők által biztosított meleg tea, amelyet a versenyzők és testnevelők fogyaszthattak el, illetve a Kis-Galya Közhasznú Sportegyesület által biztosított befutókapu.

A korcsoportok legjobbjainak az érmet és oklevelet valamint egy speciálisan a tanévre készített jubileumi kitűzőt a Diáksport és Szabadidő Egyesület elnöke, Fazekas Miklósné és titkára Benőcs Dávid adták át.

A korcsoport 1-2. helyezett csapatai és 1-4. helyezett egyéni versenyzői szerezték meg a jogot a 2017. április 11-én Gödöllőn megrendezésre kerülő országos döntőn való indulásra.

Külön köszönjük a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés támogatását, nélkülük nem lett volna ilyen színvonalas a rendezvény!

A jegyzőkönyvek letölthető formátumban megtalálhatók a honlapunkon.

Keresés

Partnerek