Képzés - Kölyökatlétika program megvalósítási lehetőségei a mindennapos testnevelésben

TÁJÉKOZTATÓ A KORMÁNY ÁLTAL TÁMOGATOTT

"A Nemzetközi Atlétikai Szövetség Kölyökatlétikai Programjának megvalósítási lehetőségei a mindennapos testnevelés keretében az általános iskola alsó tagozatán”

című 30 órás akkreditált pedagógus-továbbképzésről

 

 

Tisztelt Intézményvezető!

 

A Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar (TF) nevében szeretném tájékoztatni a mindennapos testnevelés keretében 2013. ősztől, a kerettantervi előírásoknak megfelelően bevezetésre kerülő kölyökatlétikát érintő témában.

 

Minden köznevelési intézmény, egy olyan tanító vagy tanár végzettségű alkalmazottja, akit az intézményvezető delegál, és 2013 szeptemberétől az első évfolyamon testnevelés és sport műveltségterületen tanórai foglalkozásokat fog vezetni, térítésmentesen részt vehet a téma elsajátítása végett egy akkreditált pedagógus-továbbképzésen.

Tehát egy iskolából egy pedagógus jelentkezhet, aki idén ősztől első évfolyamon testnevelést tanít. Azokból az iskolákból nem jelentkezhet pedagógus, amelyek delegáltjaként az előző tanévben már valaki részt vett ugyanezen a továbbképzésen.

 

A továbbképzés címe: "A Nemzetközi Atlétikai Szövetség Kölyökatlétikai Programjának megvalósítási lehetőségei a mindennapos testnevelés keretében az általános iskola alsó tagozatán”

 

Miért jelent előnyt a jelentkezés?

A továbbképzés témája kiemelt jelentőségű, hiszen olyan szakmai anyagot tartalmaz, mely a mindennapos testneveléshez kapcsolódó, 2013 őszétől alkalmazandó 1-4. évfolyamokra vonatkozó kerettanterv része. Ahol bevezetésre kerül a törvényi előírásoknak megfelelően a heti öt testnevelés óra, ott az alsó tagozatban heti 1-2 órát a kölyökatlétika mozgásanyaga tesz ki. Ezért a Magyar Kormány támogatja a továbbképzésben résztvevő pedagógusokat olyan módon, hogy biztosítja az ingyenes részvételt, az étkezést, a szállást, valamint útiköltség hozzájárulást térít a pedagógusok részére.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közvetítésével a Magyar Kormány megbízásából a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar (TF) feladata, hogy 2014. február végéig megszervezi és lebonyolítja 1000 iskolából 1000 fő pedagógus képzését.

 

A kölyökatlétika mozgásanyagának megvalósításához speciális eszközcsomag szükséges. A Magyar Kormány a továbbképzésben résztvevő iskolák részére a 2013/2014. tanév során használatra térítésmentesen átad egy-egy kölyökatlétika eszközcsomagot, mely az oktatáshoz szükséges. Egy ilyen eszközcsomag ára megközelítőleg 260.000.-Ft.

 

A továbbképzés óraszáma: 30 óra (A továbbképzés akkreditált, beleszámít a hétévenként kötelező 120 órába.)

 

Képzési idő: 3 egész nap (többnyire: péntek - szombat - vasárnap)

 

A képzés dátuma: 2013. november vége – 2014. február vége között valamelyik három nap, amely lehetőség szerint péntek - szombat - vasárnap lesz.

 

Végzettség: tanúsítvány (a sikeresen vizsgázók részére)

 

A továbbképzés ára: ingyenes, a Magyar Kormány finanszírozza

(Ezen felül biztosít a résztvevők számára tankönyvet, oktató DVD-t, szállást, étkezést, útiköltség hozzájárulást.)

 

Hogyan lehet jelentkezni? A mellékelt jelentkezési lapot kitöltve, továbbá a diploma/oklevél fénymásolatot mellétűzve kell eljuttatni az alábbi címre:

Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi kar (TF)

Felnőttképzési Csoport

Budapest

Alkotás u. 44.

1123

A jelentkezést faxon nem áll módunkban elfogadni, tekintettel a sokszor olvashatatlan minőségre!

A jelentkezéseket elektronikus úton (scannelve) is el lehet küldeni az alábbi e-mail címre:

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.

 

Jelentkezési határidő: 2013. november 22.

 

Milyen kötelezettséggel jár ez az iskolának?

A pedagógust várhatóan egy nap helyettesíteni kell az iskolában.

A támogatás további feladatként rögzíti, hogy a program eredményeinek mérését-értékelését és nyomon követését szolgáló monitoring rendszert kell működtetni, melynek keretében egy alkalommal előre egyeztetett időpontban ellenőrizni fogjuk a megvalósított képzések eredményességét, a beszerzett és átadott eszközök szakszerű használatát a képzésben részt vett pedagógusok által megtartott tanórákon.

 

A teljes programot finanszírozza a Magyar Kormány, melynek célja, hogy a résztvevő iskolák első évfolyamában szakszerűen bevezetésre kerüljön a kölyökatlétika mozgásanyaga.

 

A képzéseket 2013. november végétől kezdődően – 2014. február végéig bezárólag 25 fős csoportokban, az országban több helyszínén fogjuk lebonyolítani.

 

Várjuk a jelentkezőket mindaddig, amíg elérjük a képzett 1000 fős létszámot. A jelentkezéseket érkezési sorrendben tudjuk fogadni, a jelentkezett pedagógusokat folyamatosan osztjuk csoportokba és értesítjük a további részletekről.

 

Minden jelentkező e-mail-ben meg fogja kapni, hogy pontosan mikorra és hova került beosztásra. Minden továbbképzést igyekszünk péntek - szombat - vasárnapra tenni, így a pedagógus kollégákat egy nap kell helyettesíteni az iskolában. Szeretnénk a legjobb megoldást megtalálni.

 

Szeretettel várjuk a jelentkezéseket!

 

Budapest, 2013. november 14.

 

Tisztelettel:

 

Szalma László s.k.

projekt szakmai vezetője

TF Atlétika Tanszék vezetője

Keresés

Partnerek