Birkózó

Veterán Birkózó Magyar Bajnokság lesz Miskolcon

2013. május 26-án, vasárnap rendezi meg a Megyei Birkózó Szövetség a Veterán Szabad és Kötöttfogású Birkózó Magyar Bajnokságot Miskolcon az Egyetemi Körcsarnokban.

Bővebben...

Görcsös József emlékére

Nem ment, nagyon nem, pedig tudtam, hogy megváltoztathatatlan! Tudtam, hogy akkor is, ha utálom ezt, írnom kell! Elsősorban miatta és kicsit azért, hogy kiírjam magamból a döbbent fájdalom egy csekélyke részét.

Pünkösd hétfőjétől ismét kevesebben vagyunk egy kiváló sportemberrel. 66 éves korában váratlanul az égi birkózó csarnokba költözött Görcsös József, aki szeretett sportágában versenyzőként, edzőként, vezetőedzőként, szakvezetőként is maradandót alkotott.

Bővebben...

Évet zártak megyénk birkózói

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Birkózó Szövetség 2012. december 7-én, a felsőzsolcai Pokol Csárdában tartotta meg hagyományos évzáró közgyűlését. A jelenlevőket Rónai Kálmán, a szervezet elnöke, egyben a Magyar Birkózó Szövetség alelnöke köszöntötte, aki egyebek mellett elmondta, hogy a sportág népszerűsítése érdekében 2013-ban további szakosztályok beindítását tervezik. Elhangzott az, is, hogy folytatódik a szervezet által rendezendő magyar bajnokságok sora, májusban a veterán korosztály kötött- és szabadfogású mezőnye randevúzik a borsodi megyeszékhelyen.

Bővebben...

Kötöttfogású felnőtt birkózó országos bajnokságot tartottak Miskolcon 2012. október 13-án

Két fiatal diósgyőri birkózó is a legjobbak között végzett az 2012. október 13-án, szombaton, a Miskolci Egyetem körcsarnokában megrendezett felnőtt kötöttfogású birkózó magyar bajnokságon.

Bővebben...

Felnőtt férfi kötöttfogású birkózó magyar bajnokság lesz 2012. október 13-án

2012. október 13-án 10.00 órától kerül megrendezésre a Felnőtt férfi kötöttfogású birkózó magyar bajnokság a Miskolc Egyetemi Körcsarnokban. A rendező a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Birkózó Szövetség, így házigazdaként Rónai Kálmán elnök, MOB tag fogadja a megjelenő versenyzőket, akik a magyar birkózósport elitjét fogják felvonultatni.

Bővebben...

Újabb birkózó-érmek

A napokban két városban is szőnyegre léptek a Diósgyőri BC, illetve a DBC-MISI sportolói. A szigetszentmiklósi 110 indulót felvonultató junior korcsoportos szabadfogású birkózó országos bajnokságon Juhász Bence (55 kg) ezüstérmes lett, Kaponyás Gergő (50 kg) és Bacsó Alex (120 kg) a dobogó harmadik fokára állhatott fel az eredményhirdetéskor,míg Kiss Bence (66 kg) ötödikként zárt.
A tatabányai diákolimpiai országos döntőben Szolnoki Roland (54 kg) és Boczkó Bence (69 kg) érdemelt ki egy-egy bronzérmet.
A sportolók felkészítését Lakatos Győző, Juhász Sándor és Repka Attila irányítja. 

Értesítés id. Gonda Viktor sporttárs temetéséről

Ezúton szeretnénk tudatni azokkal, akik ismerték, hogy id. Gonda Viktor, "Piku" Miskolci lakos rendkivül hosszas kórházi kezelés után, mégis váratlanul 2012. február 27-én 6.30-kor elhunyt.

Bővebben...

Közgyűléssel zárták az évet megyénk birkózói

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Birkózó Szövetség december 2-án Felsőzsolcán tartotta meg évi rendes közgyűlését.

Bővebben...

III. Bonbon - Meggymag kupa meghívásos utánpótlás nemzetközi szabadfogású birkózóverseny - Szerencs, 2011. november 5.

2011. november 5-én 10.00 órai kezdettel kerül megrendezésre Szerencsen a III. Bonbon - Meggymag kupa meghívásos gyermek, diák I-II. és serdülő nemzetközi egyéni és csapat szabadfogású birkózóverseny.

Bővebben...

U23-as szabadfogású magyar bajnokság volt Miskolcon

Három érmet nyertek a diósgyőri birkózók az október 22-én, szombaton, Miskolcon megrendezett U23-as szabadfogású magyar bajnokságon.

 

Bővebben...

Birkózó Szövetség 2010. évi tevékenysége

A Megyei Birkózó Szövetség ebben az évben is több rangos eseményt hozott megyénkbe. 2010. május 8-án került megrendezésre az Egyetemi Körcsarnokban a Kötöttfogású felnőtt egyéni magyar bajnokság. Ez a magyar birkózás legnagyobb hazai versenye, ahol 110 versenyző indult el a büszke bajnoki címekért. A megmérettetés egyben egy-két súlycsoportban válogató is volt világversenyekre. A rendezésért a Megyei Birkózó Szövetség dicséretben részesült a Magyar Birkózó Szövetségtől.

Bővebben...

Birkózó Szövetség elérhetőségei

Birkózó Szövetség elérhetőségei      

Elnök: Rónai Kálmán
(3519 Miskolc, Zilahi u. 6) 30/958-4035 E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.

Főtitkár: Tokodi Imréné
(3529 Miskolc, Mednyánszky u. 7. 3/4.) 20/463-8009 Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.

Keresés

Partnerek