Erőemelő Szövetség 2010. évi tevékenysége

2010 évben hagyományosan két főversenyünk volt. „Tavaszi” Erőemelő és Fekvenyomó területi bajnokságot rendeztünk ebben az esztendőben is, amelynek Tiszaújváros adott otthont. A verseny résztvevői már nem csak a megyéből, hanem az egész régióból érkeztek a már hagyományos versenyünkre. Indult versenyzőink száma elérte a 150 főt is.


 „Őszi” Erőemelő és Fekvenyomó területi bajnokságunkat szintén Tiszaújvárosban tudtunk megrendezni, mivel a Kazincbarcikai Súlyemelő Klub Sportcsarnoka sajnos foglalt volt. A verseny ennek ellenére a megszokott résztvevői létszámmal és színvonalon került lebonyolításra. 
Ezek a versenyek kibővültek a Mozgáskorlátozottak Fekvenyomó Bajnokságával. Az idén második alkalommal szerveztük együtt a Paralimpiai Szövetséggel a Tavaszi versenyünket, amelynek nagy sikere volt mind nézők mind versenyzők tekintetében. A olimpiai kerettagoknak ez egy kupa-sorozat és válogató verseny is volt egyben. Megtisztelt bennünket Dr. Hegedűs Csaba úr is, aki elmondta, hogy még nem volt jelen ilyen versenyen és örömmel vette tudomásul, hogy milyen fantasztikus a versenyszellem, mennyire együtt szurkolnak a versenyzők, milyen jó a hangulat. Elismerő szavakkal köszönte meg a rendezést.


Válogatott versenyzők:
 Nánási Nikoletta (Tiszaújvárosi Fitness Sportklub)
 Mengyi Rajmund (Tiszaújvárosi Fintess Sportklub)
 Jancsár Sándor (Tiszaújvárosi Fitness Sportklub)
 Csordás Szabolcs (Tiszaújvárosi Fitness Sportklub)
 Varga István (Tiszaújvárosi Fitness Sportklub)
 Fekete Miklós (Avas Erőemelő és Testépítő Klub)


 
Az év sportolója
Varga István (Tiszaújvárosi Fitness Sportklub)

1968-ban születtem Hajdúböszörményben, nős vagyok, két csodálatos gyermekem van: egy tizenhat éves lány és egy hétéves fiú. 1985-ben kezdtem ejtőernyőzni, amit pár évig folytattam, majd futottam főleg a hosszútávot szerettem. 1994-ben kezdtem el edzőterembe járni, először  hobbi szinten, majd 2001-ben indultam először erőemelő versenyen, ami nagyon megtetszett és azóta versenyszerűen sportolok. 2002-ben már harmadik lettem az országos erőemelő magyar bajnokságon Mosonmagyaróváron, 2003-ban pedig első lettem a csapat erőemelő magyar bajnokságon. Azóta mindig sikerült a dobogón végeznem. Az utóbbi években, 2009-ben és 2010-ben második lettem a felnőtt erőemelő magyar bajnokságon. 2008 óta a felnőtt kategória mellett M1 korcsoportban is versenyzem erőemelésben és fekvenyomásban egyaránt. A fekvenyomó országos magyar bajnokságon 2008-2009-2010-ben M1 75 kg-os kategóriában aranyérmet szereztem. Erőemelésben 2009-ben első, abszolútban második helyezést értem el.
M1 75 kg-os korcsoportban többször döntöttem meg az országos csúcsot, amelyet jelenleg is én tartok M1 75 kg-os kategóriában fekvenyomásban, erőemelésen belül, fekvenyomásban és guggolásban. Az erőemelés mellett kipróbáltam magam erőállóépességi (Power Endurence) versenyeken is, ahol szintén többszörös magyar bajnok vagyok.
Ebben az évben a fekvenyomó magyar kupán súlycsoportomban és abszolútban is aranyérmes voltam, valamint Balassagyarmaton és Oroszházán is magyar bajnok lettem. Legnagyobb sikerem mégis, hogy 2010 júniusában sikerült kijutnom az erőemelő Európa-bajnokságra Pilsenbe, ahol fekvenyomásban harmadik, míg erőemelésben negyedik helyezést értem el.

Keresés

Partnerek