Avas kupa – Csordás József emlékverseny Miskolc, 2016. október 9.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Karate Szövetség és a Justitia Fuji-Yama SE közösen rendezi meg 2016. október 9-én Miskolcon az Egyetemi Körcsarnokban az Avas kupa – 10. Csordás József nemzetközi karate emlékversenyt. A jubileumi megmérettetésre összesen 63 kategóriában lehetett nevezni a 6 évesektől a szenior korosztályig, vagyis a 35 év felettieknek is lehetősége nyílik a versenyzésre. A kupán tiszteletét teszi dr. Mészáros János, a Magyar Karate Szakszövetség elnöke, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke. Kiemelt vendég lesz a fiatalon elhunyt Csordás József családja is. A nevezések száma 400 felett van, ami jól mutatja, hogy a verseny korábbi októberi időpont-áthelyezése elérte a célját.

A küzdelmek során összesen 252 érem talál gazdára. Összesen 26 magyar és 7 külföldi, többségében magyar vonatkozású egyesület több mint 300 versenyzője nevezett az Avas kupa - 10. Csordás József nemzetközi emlékversenyre. Ez a egyesületi nevezési létszám idén csúcsot döntött. A legnagyobb létszámmal a hazai klubok közül az Arashi SC az Arashi és a Spirit indul, míg a szlovák és román egyesületek közül többen is 15 fő fölött neveztek, de kiemelkedik Sepsiszentgyörgy, ahonnan 37 versenyző érkezik a megmérettetésre. Így ezek az egyesületek komoly esélyekkel pályáznak a legeredményesebb hazai, illetve külföldi karate klub különdíjára. A korábbi évek hagyományaihoz igazodva idén is jutalmazásra kerül a legjobb női, valamint férfi versenyző is. A serleg különdíjakat a Decathlon jóvoltából ajándékkártyák is kiegészítik.

 

A verseny vasárnap 10.00 órakor kezdődik a megnyitó ünnepséggel, miután kezdetét veszik a kata (formagyakorlat) versenyszámok, majd a délután folyamán a kumite (küzdelem) is terítékre kerül.

 

A rendezvény ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várnak a rendezők.

 

További információ:

https://www.facebook.com/events/278136605884828/

https://sites.google.com/site/martialartsprograms/oktober/avas-kupa

 

Keresés

Partnerek