Central-European Tour sajtótájékoztató kerékpáros világsztárokkal

Sajtótájékoztatót tartott 2013. április 10-én a Magyar Kerékpáros Szakági Szövetség (MKSZSZ) és a Kerékpársport 2000 Sportegyesület a közelgő Central-European Tour kapcsán. Az elmúlt 3 évben világbajnoki és olimpiai kvalifikáció illetve felkészülést biztosító - a Kerékpársport 2000 SE által szervezett versenyek kiemelt fontosságúak a magyar kerékpársport számára.

 

A rendezvényen olyan meghívott nemzetközi hírességek is részt vettek, mint: Evgeni Berzin - háromszoros világbajnok, a Giro d'italia 1994-es győztese, Giro d'Italia és Tour de France szakaszgyőztes, a Liége-Bastogne-Liége klasszikus korábbi győztese.

Djamolidine Abdoujaparov - aki versenyzői pályafutása során több, mint 50 nagy versenyt nyert meg. Agresszív versenystílusa miatt „Taskenti terrorista” volt a beceneve, és speciális rekordot állított be - elmondhatja magáról: a három legnagyobb körversenyen is megszerezte a legjobb sprinternek járó trikót (Tour de France, Giro d'italia, Vuelta a Espagna).

Angelo Zomegnan - a Giro d"italia szervezője 2011-ig, az idei évi olaszországi országúti kerékpáros világbajnokság (Firenze) szervező bizottságának elnöke.

Az eseményt megtisztelte jelenlétével Katona Kálmán MKSZ elnök is, és bemutatkoztak az Utensilnord-Ora24.eu - hazánk egyetlen profi országúti kerékpáros csapatának tagjai is, élen a magyar bajnok és pekingi olimpikon Kusztor Péterrel, londoni olimpikonunkkal - Lovassy Krisztiánnal, valamint a az idei évtől már hazai színekben versenyző korábbi szerb bajnokkal, Dér Zsolttal. A Close 2 kerékpár gyártó és forgalmazó által támogatott rendezvényt Knézy Jenő vezette.

Stubán Ferenc válogatott szövetségi kapitány, az Utensilnord-Ora24.eu csapatvezetője kiemelte, hogy a szövetség támogatásával sikerült megfelelően felkészülni a 2013. évi verseny-szezonra. Ez semmi sem bizonyítja jobban, mint hogy eddig soha nem szereztek magyar versenyzők a nemzetnek ennyi világkupa pontot az év hasonló időszakával összehasonlítva, mint az idei évben.

Knézy Jenő és Törzsök Zsolt kiemelte, hogy Budapest egyetlen amatőr országúti eseménye is a Central-European Tour kísérő-rendezvényei közé tartozik. Az iei évtől hagyományteremtő céllal szervezett amatőr időfutam és kerékpáros családi nap a kiváló kommentátor, sportember és sportvezető - Sipos János emlékének szeretnék szentelni. Törzsök Zsolt MKSZSZ elnök a "kerékpársport legnagyobb szerelmesének" nevezte és méltatta Sipos Jánosnak - az MKSZSZ tiszteletbeli elnökének érmeit, akinek munkásságát kötelesség folytatni.

Mind Angelo Zomegnan, mind Sutkó Mihály főszervező kiemelte, ez csak a kezdet, különleges projektek életre hívásával szeretnénk tovább fejleszteni a magyar kerékpársportot. Az ezzel kapcsolatos hivatalos bejelentés előre láthatólag a versenyt megelőzően fog napvilágot látni.

A sajtótájékoztatón különleges díjak átadására is sor került.
Goda Gyula számára évtizedeken keresztül töltötte be az MKSZSZ sportági titkári pozícióját. 85. születésnapja alkalmából a Magyar Kerékpársportért Díjat vehette át, miután 2011-ben Pat McQuaid UCI elnök látogatása idején megkapta az MKSZSZ örökös tagja címet.

Szintén a Magyar Kerékpársportért Díjat vehette át Farkas Tibor, aki a sportág népszerűsítéséért, és fejlődésének elősegítéséért kapta az elismerést. A Magyar Olimpiai Bizottság munkatársa Törzsök Zsolt MKSZSZ elnöktől megkapta Kusztor Péter országúti bajnok és profi kerékpáros mezét, amelyet a külföldi vendégek, a teljes profi csapat és Knézy Jenő is dedikált.

Andó János, Uhrin János, Hirth István, Schneider Konrád és Dömötör Sándor a Magyar Kerékpáros Szakági Szövetség örökös tagja címet.

Különdíjban részesült az MTI munkatársa Spiller István is, aki dedikált válogatott mezt kapott ajándékba Törzsök Zsolt MKSZSZ elnöktől.

Keresés

Partnerek