VIII. Üveghuta kupa - Hegyi időfutamverseny - 2011. október 2.

VIII. ÜVEGHUTA KUPA

BÜKKSZENTLÁSZLÓ-BÜKKSZENTKERESZT
HEGYI IDŐFUTAMVERSENY
ÉS BÜKKSZENTKERESZTI GOMBANAPOK (GOMBÁS ÉTELEK, FŐZŐVERSENY, GOMBATÚRÁK, CSALÁDI PROGRAMOK INFO:WWW.BUKKSZENTKERESZT.HU)

VERSENYKIÍRÁS


 

A verseny fővédnöke:
Jámbor Flórián: Bükkszentkereszt Polgármestere

1. A verseny célja:
Hegyi időfutamverseny helyezési sorrendjeinek eldöntése 17 kategóriában. KATEGÓRIÁK: FÉRFI: SERDÜLŐ 1998-2002, IFI 1994-1997, FELNŐTT 1972-1993, SENIOR I 1962-1971, SENIOR II 1911-1961, NŐI: SERDÜLŐ: 1994-2002, FELNŐTT: 1972-1993, SENIOR: 1911-1971. KÜLÖN KERÜLNEK ÉRTÉKELÉSRE az ORSZÁGÚTI és MTB KERÉKPÁRRAL INDULÓK. ISMÉT: Páros időfutam kategória nélkül! 11:00 és 11:20 közötti indulással!
A versenyen bárki korlátozás nélkül indulhat. A verseny nyílt, minden leigazolt és amatőr versenyző számára, aki a helyszínen benevez, és ezzel elfogadja a verseny szabályait. Célja a tehetségek felkutatása és az egészséges életmódra nevelés. Lehetőség az amatőr kerékpárosok számára erőnlétük felmérésére versenykörülmények között.

2. A verseny rendezője:
Kis-Galya Közhasznú Sportegyesület. 3526 Miskolc, Katowice u. 5. Kirilla László 30/9284-233

3. A verseny központja:
Rajt, nevezés: Bükkszentlászlón.
Cél: Bükkszentkereszt határában, Eredményhirdetés Bükkszentkereszt BOROSTYÁN ÉTTEREM udvarán.

4. A verseny időpontja, távja:
2011. október 2. (vasárnap) 10:00. 5,3 km

A verseny típusa: Egyéni hegyi időfutam verseny, egyperces indítással. Mindenki csak egy számban indulhat! MTB kategória csak 26 X 1,5-ös külső gumi mérettől. A versenybíróság ellenőrzi a kerékpárokat, hogy megfelelnek-e a kategóriának! Nem megfelelő kerékpár esetén kizárhatják a versenyzőt. A versenyen csak jó műszaki állapotú (működőképes fék és váltórendszer) kerékpárral lehet indulni!

5. Nevezés módja:
Előnevezés: e-mailben Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. , Név, rajtidőpont, szül. év, kategória (országúti/MTB), egyesület/Város, megadásával! CSAK PONTOS ADATOKAT TARTALMAZÓ, HIÁNYTALANUL LEADOTT és BEFIZETETT ELŐNEVEZÉSEKET TUDJUK FIGYELEMBE VENNI! Az email-en érkezett előnevezések akkor válnak véglegessé, ha az előnevezéskor válaszlevélben elküldött bankszámlaszámra beérkezik az előnevezési díj, a megadott határidőig. A számlaszámot nevezéskor válaszlevélben küldjük. Az utalásnál a befizetett személyek nevét fel kell tüntetni! Az előnevezetteknek a rajtszámot egy órával a saját rajtidejük előtt, de legkésőbb 11 óráig át kell venni. Az előnevezettek névsora a www.kisgalya.hu oldalon folyamatosan frissítésre kerül! Először feketével, amint véglegessé vált a nevezés (pénz megérkezett), színessel.
Akinek problémás az utalás, Miskolcon személyes fizetés is lehetséges az Outdoor Túra és Kerékpár üzletben Sikter Zsuzsánál (Miskolc, Andrássy u. 3.-5.sz.)

Helyszíni nevezés: a rajt területén 8.00-10.30 között van lehetőség. Mindenkinek a rajtszáma egyben az indulási idejét is jelzi!

6. Előnevezési határidő:
2011. szeptember.5. – szeptember 23. (péntek). A határidő lejárta után, nem tudunk előre rajtszámot biztosítani!

7. Nevezési díj:
Előnevezési díj: 1500 Ft.(páros: 3000 Ft) Előre utalással szeptember 23-ig! Helyszíni nevezési díj: 2000 Ft (páros 4000 Ft) Helyszíni nevezések befizetése Bükkszentlászlón, a rajthelyszínen történik. Bükkszentkereszten a Borostyán Étterem udvarán, minden távját befejező versenyző frissítőt, emblémázott üvegpoharat és a Borostyán étterem jóvoltából egy kis harapnivalót kap.

8. Helyezések eldöntése, Értékelés:
A verseny korcsoportonkénti győztese az a versenyző, aki a legrövidebb idő alatt teljesíti a távot, külső segítség igénybe vétele nélkül! Aki külső segítséget igénybe vesz, azonnali kizárásra kerül! Autós kisérésre nincs lehetőség! A párosoknak együtt kell teljesíteni a távot, eredményük a páros 2. áthaladójának ideje.

9. Díjazás, eredményhirdetés:
Eredményhirdetés, az utolsó beérkezőt követően max.60 perc. Korcsoportonként kupa, érem és tárgyjutalom az első három helyezettnek. Minden induló emblémázott üvegpoharat és a célban ételt, teát kap ajándékba.

10. Rajtolás:
Rajtolási sorrend: 10:00: első induló, majd percenkénti indítással nevezési sorrendben folyamatosan. Mindenkit név és rajtszám szerint szólítani fogunk legkésőbb 30 másodperccel az indulás előtt. Aki lekési a rajtot, saját idejéből veszít. A pályán csak rajtszámmal rendelkező kerékpáros tartózkodhat. A versenyzők melletti futás, kerékpározás, autózás ill. a versenyzők tolása azonnali kizárással jár.

11. Tájékoztatás:
- Az útvonal le lesz zárva a forgalom elől! Ez vonatkozik a versenyzők kísérőire is. Ezért mindenkit arra kérünk, hogy aki a rajt előtt szeretné felvinni a kocsit, kalkulálja bele az idejébe, hogy 9 óra 30-tól teljes útzár lesz és csak körbe (Lillafüred felé) tud fel-le közlekedni a verseny előtt. Az utolsó induló felérkezése után nyitjuk meg az utat! Ez vonatkozik a visszaguruló kerékpárosokra is!
- Rajtszámok: A versenyzők kötelesek a szervezők által kiadott rajtszámokat jól láthatóan a kerékpár kormányon elhelyezni. Aki elveszíti azt, vagy szándékosan megrongálja, abban az esetben a versenyzőnek új nevezést kell leadnia.
- Kerékpáros fejvédő használata kötelező, hiánya kizárást von maga után!
- A versenyen mindenki saját felelősségére indul, balesetért és az abból adódó károkért a rendezőség nem vállal felelősséget.
- A célba érkezett versenyzők időeredményei, Bükkszentkereszten a Borostyán Étterem udvarán elhelyezett táblán folyamatosan olvashatóak lesznek. Ezért mindenkit kérünk, hogy ne a célban zavarja az időmérőket!
- Az utolsó induló után ruházat és táskák felszállítását vállaljuk.
- Mindenkiről próbálunk fotót készíteni, ami a honlapunkon lesz látható az időeredményekkel együtt.
- Minden résztvevő a nevezésének leadásával a verseny szabályait elfogadta, hozzájárul, hogy a VIII. Üveghuta Kupáról készült film-, és képanyagokban valamint azok reklámcélú felhasználásában szerepelhet, és ezért ellenszolgáltatást nem kérhet.

12. Óvás:
A versenyszámok befejezése után 30 percig fogad el a versenybíróság írásbeli észrevételt, melyet a helyszínen tárgyal és hirdeti ki az eredményét. Óvási díj 5.000 HUF

 

Keresés

Partnerek