XI. Üveghuta kupa hegyi időfutam verseny kiírása, 2014. október 5.

XI. ÜVEGHUTA KUPA BÜKKSZENTLÁSZLÓ-BÜKKSZENTKERESZT

HEGYI IDŐFUTAMVERSENY VERSENYKIÍRÁS (Maximális indulói létszám: 240 fő!)

2014. október 5.

Fővédnök: Jámbor Flórián, Bükkszentkereszt Polgármestere

Védnök: Katona Ferenc, Önkormányzati Képviselő

 

1. A verseny célja:

Hegyi időfutamverseny helyezési sorrendjeinek eldöntése 22 kategóriában. FÉRFI: SERDÜLŐ 2001-2005, IFI 1997-2000, FELNŐTT 1975-1996, SENIOR I. 1965-1974, SENIOR II. 1955-1964, VETERÁN 1914-1954 NŐI: SERDÜLŐ 2001-2005, IFI: 1997-2000, FELNŐTT: 1975-1996, SENIOR: 1914-1974. KÜLÖN KERÜLNEK ÉRTÉKELÉSRE az ORSZÁGÚTI és MTB KERÉKPÁRRAL INDULÓK, valamint PÁROS időfutam kategória nélkül! Előre meghatározott indulási időkkel! A verseny nyílt, minden leigazolt és amatőr versenyző számára, aki a helyszínen benevez, és ezzel elfogadja a verseny szabályait. Célja a tehetségek felkutatása és az egészséges életmódra nevelés. Lehetőség a kerékpárosok számára erőnlétük felmérésére versenykörülmények között.

 

ÚJDONSÁGOK!!! Női serdülő kategóriák!

Valamint a XI. VERSENYEN - E-Bike kategória, oklevéldíjazással minden indulónak!

Támogatóink ajánlatai:

A Borostyán étterem a verseny napján 20% kedvezményt biztosít a versenyzőknek az ételkínálat árából!

Az Életfa Egészségőrző Program lábvonal tesztje, amit mindenkinek érdemes kipróbálni:

Rajt:

Bemelegítés a Just Hegyi boróka krémmel az Életfa Program sátránál. Bemelegítő és vérkeringést fokozó frissítő vádli-comb masszázs. Kiemelkedő melegítő és kapilláris keringést fokozó hatása nagyban segít az izmok megfelelő bemelegítését és vérellátásának biztosítását.

 

Cél:

Izomlazítás a Just Fekete-nadálytő, Árnika, Vadgesztenyét tartalmazó készítményekkel. Célba érkezést követően a kiváló frissítő és hűsítő hatású termékcsalád a Just-Pedi lábvonal is kipróbálható. Aki az Életfa Sátornál termék tapasztalati kérdőívet kitölt, az értékes Just és Nahrin termékek sorsolásán vesz részt.

A krémek egyébként megvásárolhatóak lesznek a helyszínen, ahogy tavaly sokan kértétek!

A Dreher Sörgyár jóvoltából minden 18 év feletti induló, egy doboz Dreher 24 ízesített alkoholmentes sört kap az üvegpohár átvételekor.

 

2. Rendező:

Kis-Galya Közhasznú Sportegyesület. 3531 Miskolc, Győri kapu 37. 2/3. Kirilla László 30/9284-233

 

3. Versenyközpont:

Rajt, nevezés: Bükkszentlászlón.

Cél: Bükkszentkereszt határában, Eredményhirdetés Bükkszentkereszt BOROSTYÁN étterem udvara.

 

4. Időpont, táv, gumiméret:

2014. október 5. (vasárnap) 10:00. 5,3 km.

A verseny típusa: Egyéni, hegyi időfutam verseny, 1 perces indítással. Mindenki csak egy kategóriában indulhat! MTB kategória csak 26 X 1,5-ös külső gumi mérettől, 27.5-ös MTB esetén a minimális gumiméret 27.5x2.0, 29-es MTB esetében minimális gumi méret: 29x2.0. A versenybíróság ellenőrzi a kerékpárokat, hogy megfelelnek-e a kategóriának! Nem megfelelő kerékpár esetén kizárhatják a versenyzőt, vagy másik kategóriába sorolhatják. A versenyen csak jó műszaki állapotú (működőképes fék és váltórendszer) kerékpárral lehet indulni!

 

5. Nevezés módja:

Előnevezés: e-mailben a honlapról letölthető nevezési lappal, amit a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. címre kell elküldeni csatolmányként. CSAK PONTOS ADATOKAT TARTALMAZÓ, HIÁNYTALANUL LEADOTT és BEFIZETETT ELŐNEVEZÉSEKET TUDJUK FIGYELEMBE VENNI! Az előnevezések akkor válnak véglegessé, ha a jelentkezéskor válaszlevélben elküldött bankszámlaszámra beérkezik az előnevezési díj, a megadott határidőig. Az utalásnál a befizetett személyek nevét és kapott indulási idejét fel kell tüntetni! A rajtszámot egy órával a saját rajtidő előtt, de legkésőbb 11.30 óráig át kell venni. Az előnevezettek névsora a www.kisgalya.hu oldalon folyamatosan frissítésre kerül! Először feketével, amint véglegessé vált a nevezés (pénz megérkezett), színessel.

Akinek problémás az utalás, Bükkszentkereszten személyes fizetés is lehetséges előzetes egyeztetéssel. Helyszíni nevezés: a rajt területén 7.30-10.30 között van lehetőség. Mindenkinek a rajtszáma egyben az indulási idejét is jelzi!

 

6. Előnevezési határidő:

2014. szeptember 1. – szeptember 24. (szerda). A határidő lejárta után is tudunk előre rajtszámot biztosítani, de már a magasabb nevezési díj befizetése ellenében. Határidő: október 2. (csütörtök)! A határidők lejártáig a megfelelő összegnek is meg kell érkezni.

 

7. Nevezési díj:

Előnevezési díj: egyéni: 2000 Ft, páros: 4000 Ft. Előre utalással szeptember 24-ig! Szeptember 25-tól október 2-ig lehetőség van még helyet foglalni (csak személyes befizetés esetén!), már a helyszíni nevezési díj fejében: 2500 Ft (páros 5000 Ft) Helyszínen is van lehetőség nevezni, ha nincs betelve a létszám limit. A nevezések befizetése Bükkszentlászlón október 5-én, a rajthelyszínen történik, a még fennmaradó, vagy megüresedő helyekre. Figyelem az utalást annak a szervezetnek a számlájáról tegyétek meg, akinek a számlát kell kiállítani! A befizetett nevezési díj visszatérítésére nincs lehetőség, de felhasználható a következő versenyen!

 

8. Helyezések eldöntése, Értékelés:

A verseny korcsoportonkénti győztese az a versenyző, aki a legrövidebb idő alatt teljesíti a távot, külső segítség igénybe vétele nélkül! Aki külső segítséget igénybe vesz, azonnali kizárásra kerül! Autós kisérésre nincs lehetőség! A párosoknak együtt kell teljesíteni a távot, eredményük a páros 2. áthaladójának ideje. Aki a lezárt úton lefelé halad, azonnali kizárásra kerül!

 

9. Díjazás, eredményhirdetés:

Eredményhirdetés, az utolsó beérkezőt követően max.60 perc. Korcsoportonként kupa, érem és tárgyjutalom az első három helyezettnek. E-bike kategóriában minden induló csak oklevéldíjazásban részesül. Az eredmények nem kerülnek fel a ranglistákra!! Bükkszentkereszten a Borostyán étterem udvarán, minden távját befejező versenyző frissítőt, emblémázott üvegpoharat és a megújult Borostyán étterem jóvoltából egy kis harapnivalót kap.

 

10. Rajtolás:

Rajtolási sorrend: 10:00: első induló, majd percenkénti indítással nevezési sorrendben folyamatosan. Mindenkit név és rajtszám szerint szólítani fogunk legkésőbb 1 perccel az indulás előtt. Aki lekési a rajtot, saját idejéből veszít. A pályán csak rajtszámmal rendelkező kerékpáros tartózkodhat. A versenyzők melletti futás, kerékpározás, autózás ill. a versenyzők tolása azonnali kizárással jár. A versenyidő a rajtoltató órája szerint indul!!!

 

11. Tájékoztatás:

- Az útvonal le lesz zárva a forgalom elől! Ez vonatkozik a versenyzők kísérőire is. Ezért mindenkit arra kérünk, hogy aki a rajt előtt szeretné felvinni a kocsit, kalkulálja bele az idejébe, hogy 9 óra 30-tól teljes útzár lesz és csak körbe (Lillafüred felé) tud fel-le közlekedni a verseny előtt és alatt. Az utolsó induló felérkezése után nyitjuk meg az utat! Ez vonatkozik a visszaguruló kerékpárosokra is!

- Rajtszámok: A versenyzők kötelesek a szervezők által kiadott rajtszámokat jól láthatóan a kerékpár kormányon elhelyezni. Aki elveszíti azt, vagy szándékosan megrongálja, abban az esetben a versenyzőnek új nevezést kell leadnia.

- Becsatolt kerékpáros fejvédő használata kötelező, hiánya kizárást von maga után!

- A versenyen mindenki saját felelősségére indul, balesetért és az abból adódó károkért a rendezőség nem vállal felelősséget.

- A célba érkezett versenyzők időeredményei, Bükkszentkereszten a Borostyán étterem udvarán elhelyezett táblán folyamatosan olvashatóak lesznek. Ezért mindenkit kérünk, hogy ne a célban zavarja az időmérőket!

- Kb. 11.30 órakor és az utolsó induló után ruházat és táskák felszállítását vállaljuk.

- Mindenkiről próbálunk fotót készíteni, ami a honlapunkon lesz látható az időeredményekkel együtt.

- Minden résztvevő a nevezésének leadásával a verseny szabályait elfogadta, hozzájárul, hogy a XI. Üveghuta Kupáról készült film-, és képanyagokban valamint azok reklámcélú felhasználásában szerepelhet, és ezért ellenszolgáltatást nem kérhet.

 

12. Óvás:

A versenyszámok befejezése után 30 percig fogad el a versenybíróság írásbeli észrevételt, melyet a helyszínen tárgyal és hirdeti ki az eredményét. Óvási díj 10.000 HUF

Keresés

Partnerek