Kerékpár Szövetség 2010. évi tevékenysége

A Szövetség 2010. május 19-23. között immár hagyományosan közösen rendezte meg a Slovan Safety Kosice szlovák civil szervezettel a Miskolc-Kassa-Tátra nemzetközi országúti kerékpáros versenyt, mely Közép-Európa legrégebbi kerékpárversenye.


Nagy sikernek könyveljük el, hogy a megyében immár második alkalommal sikerült megszerveznünk a Felnőtt országos időfutam bajnokságot 2010. június 24-én, melyet Bükkaranyos-Emőd útvonalon bonyolítottunk le. A 9 kilométer hosszú körpályán mintegy 170 induló versengett a bajnoki címért a különféle kategóriákban. A rendezvényen nem csak a profi kerékpárosok, hanem az amatőrök is lehetőséget kaptak a megmérettetésre. Az amatőrök között 60 induló volt. Immár másodszor örülhettek a nézők miskolci sikernek. Menyhárt Zsolt, az MVSC kerékpározója megszerezte a master kategória 1. helyét.
2010-ben első alkalommal rendeztük meg azt az MTB kerékpár verseny Miskolc-Avason, amelyen május 29-én több mint 50 amatőr sportoló vett részt. Az új kezdeményezést sikeresnek ítélte meg a Szövetség vezetése.
Hagyományosan bonyolítottuk le a Szerencs nagydíjat július 17-én, ahol több mint 200 induló vágott neki a három különböző távnak. Augusztus 28-án került sor a Jávorkút kupa hegyi egyenkénti időfutam versenyre. Az indulók 7 korcsoportban mérhették össze tudásukat elit (országúti és MTB), master (országúti és MTB), senior (országúti és MTB), valamint a női abszolút versenyen. 2010. szeptember 19-én a Kovács Károly emlékverseny következett, melyet közösen rendeztünk meg az Ifjúságért, Sportért és Szabadidőért Civil Fórum Egyesülettel. Az iskolások számára külön kategóriát biztosítottunk. A körversenyen nagy küzdelem alakult ki.
Főversenyünket idén is lebonyolítottuk 2010. július 22-25. között, mely nem csak hazánkat érintette, hanem a határokat is átlépte, hiszen 90 kilométert szlovák területen tett meg a mezőny. A Central-Europen Tour – Nemzetközi Országúti Kerékpáros Körversenyen a 2010. évi hazai versenyszezon legkeményebb mezőnyét láthatták a szurkolók. 18 csapat (közöttük 4 kontinentális gárda) 9 országot képviselt, és végül 96 versenyző állt rajthoz az idei évben első ízben megrendezett rangos nemzetközi viadalon. Az indulók között láthattuk az ASC Dukla Praha kontinentális pályasorának világbajnokát – Alois Kankovskit. A szövetség a három szakaszos viadalnak előversenyt szervezett Gyomaendrőd Nagydíj néven, ahol 92 kilométeres mezőnyversenyre került sor.
 Szövetségünk évről-évre igyekszik fenntartani a már népszerű versenyeit, de új eseményekben is gondolkodik.

 

Az Év Sportolója
Menyhárt Zsolt (MVSC-Volvo)

1966. január 21.-én születtem Miskolcon. Az MVSC kerékpáros szakosztályánál 12 éves koromban kezdtem a sportolást. Kovács Károly közismertebb nevén Mackó bácsi volt az edzőm, neki nagyon sokat köszönhetek. Már az első éven beválasztott az edzőtáborba, ahol sokat erősödtem és még többet tapasztaltam. Az MVSC-nél eltöltött 7 év alatt számos díjat szereztem: területi hegyi bajnok lettem, területi mezőnyversenyen győztem, az alacsony Tátrában 3. helyezett voltam. A sportolást a katonaság miatt hagytam abba és utána évekig nem volt lehetőségem az újrakezdésre. 2008-ban ismét elkezdtem kerékpározni régi csapattársammal Toronya Attilával, és Szatmáry Csabával az újonnan megalakult MVSC-nél. A kerékpár szakosztály Sutkó Mihály vezetésével kezdte meg a működését. A kemény edzések és az évi 13 ezer kilométer megtétele meghozta a gyümölcsét. 2009-ben négy master magyar bajnokságon lettem aranyérmes: időfutam, csapat, mezőny, és páros versenyeken egyaránt a dobogó legfelső fokára állhattam fel.
2010-ben az előzős évi sikereket meg tudtam ismételni, aminek nagyon örülök. Egyéniben és párosban ismét megnyertem az országúti időfutam bajnokságot masters kategóriában. Ezeken felül több rangos hazai versenyen is sikerült jó eredményeket elérnem. Szeretném, ha a jövőben minél több fiatal csatlakozna hozzánk és erősítené az MVSC csapatát.

 

Keresés

Partnerek