Borsod megyei jelölt a Magyar Kézilabda Szövetség elnökségébe

A Magyar Kézilabda Szövetség szombati közgyűlésének egyik fontos napirendi pontja lesz a tisztújítás. Az új alapszabály értelmében az elnökség létszáma lecsökken. A nyolctagú elnökségbe az MKSZ elnöke jelölte Borsos Attilát a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. vezérigazgatóját.


Borsos Attila életrajza

Játékosként 162-szer lépett pályára a magyar válogatottban, három világbajnokságon, egy Európa-bajnokságon szerepelt, valamint az 1992-es barcelonai olimpián is képviselte a magyar színeket. A Bp. Spartacusban kezdett kézilabdázni, majd már válogatottként került Tatabányára 1984 végén. 1988-ban Franciaországba igazolt a Nantes csapatához, két szezont követően egy idényre visszatért Tatabányára. 1991-ben a Nimes szerződtette, majd szerepelt a Paris 95, a bajnok Chambéry együttesében 1995-2000 között, végül 2002-ig a lyoni Villeurbanne-ban, majd pályafutása utolsó szezonjában ismét Tatabányán kézilabdázott. 2003-ban vonult vissza. 1992-ben és 1995-ben is elnyerte a francia liga gólkirályi címét.

A Janus Pannonius Tudomány Egyetem Jogtudományi Karán megszerzett diploma után a Marseille-i Egyetem Közgazdasági és Jogi Karán projektmenedzsment szakot végzett, a párizsi Dauphine Egyetem Közgazdasági és Jogi Karán nemzetközi városüzemeltetési management képzések keretében szerzett felsőfokú szakirányú okleveleket. Tíz éven át a világ elsőszámú környezetgazdálkodási vállalatcsoportja, a Veolia közösségi közlekedési divízióinál töltött be különböző vezetői pozíciókat Franciaországban, Svájcban és Magyarországon, 2010 óta pedig a Miskolci Városi Közlekedési Zrt. vezérigazgatója. Tagja a Stratégia Szolgáltatók Országos Szövetsége elnökségének és a Francia Külkereskdelmi Társaságnak. Franciául és angol beszél.

Felesége Szabó Edina, korábbi válogatott játékos, az Érd vezetőedzője, aki 2005-ben EHF-kupát nyert a székesfehérvári Cornexi csapatával, és hosszú évek óta a francia női válogatott menedzsereként dolgozik. Gyermekei a New Orleans-i Egyetemre járó és komoly tenisz-eredményeket felmutató Olivér, valamint a Milánóban tanuló Robin.

 

Keresés

Partnerek