Labdarúgó Szövetség 2010. évi tevékenysége

A B.-A.-Z. Megyei Labdarúgó Szövetség 2010. március 26-án tartotta tisztújító taggyűlését Miskolcon, az ITC székházban. A Labdarúgó Szövetség elnöki posztjára egy jelölés érkezett és egyhangúan, ellenszavazat és tartózkodás nélkül Balázs Andrást választotta meg a tagság.
Januárban mmár 25. alkalommal rendeztük meg a Dr. Borosi László Teremlabdarúgó Emléktornát, melyen a megye összes osztálya szerepléshez jutott.

A megyei III. osztály selejtezői után a megyei táblára 72 csapat került, az összecsapások 12 helyszínen bonyolítottuk le, melyekből 12 csapat jutott a Miskolcon január 30-31. között megrendezett döntőbe. A megmérettetést végül a Mezőkövesd csapata nyerte, Bőcs, Putnok és Tiszaújváros előtt.
Nyáron véget ért a 2009-2010-es bajnoki év, a megyei I. osztály bajnokaként a Tiszaújváros csapata vívta ki magának az NB III-as szereplés jogát. A Megyei II. osztályban az Északi csoportot Edelény, a Keleti csoportot Sárospatak, míg a Közép csoportot Felsőzsolca nyerte meg. Ami az NB I-et illeti, sajnos a DVTK a 16. helyezésével kiesett az élvonalból, így ősztől a másod osztályban folytathatta a küzdelmet. Az NB II a Keleti csoportjában a Mezőkövesd-Zsóry SE 5., a Bőcs KSC 9. és a Kazincbarcikai SC FC 12. helyet szerezte meg.
Ősszel a megyei bajnokságok a szokott rutin szerint indultak, a megyei I. osztályban 18 csapat, a megyei II. osztályban 3 csoportban 47 csapat, míg a megyei III osztályban 6 csoportban 62 csapat vágott neki a 2010-2011-es labdarúgó idénynek. A kispályás női labdarúgó megyei bajnokságban 8 csapat kezdte meg a menetelést.
December 18-án játékvezetői bált tartottunk a miskolci Herman Ottó Gimnáziumban. A százhúsz sípos idei munkájáról Pecze István, a megyei labdarúgó szövetség játékvezetői bizottságának elnöke adott számot, aki röviden szólt a szakmai sikereikről, majd Hajdó Attila, az MLSZ játékvezetői bizottsága nevében arról beszélt, hogy szűkebb pátriánk bírói ismét megállták a helyüket a különböző szintű bajnoki találkozókon. A rendezvényen részt vett Daragó Lászlóné, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Testnevelési és Sportintézet igazgatója, aki a helyi játékvezetők legjobbját, a FIFA-kerettag Fábián Mihályt állította példaként a fiatalok elé. Az Év játékvezetője Kátai Gábor, az Év asszisztense Punyi Gyula lett, a legjobb 30 év alatti dirigensnek pedig Nagy Ariel bizonyult. Hét helyszínen hirdettünk meg játékvezetői tanfolyamot decemberben, hogy a bírók körében biztosítsuk az utánpótlást.
A Szövetségünk ebben az esztendőben átalakuláson ment keresztül. A Magyar Labdarúgó Szövetség új területi rendszert alakított ki, melynek értelmében Megyei Igazgatóság formájában folytatjuk tevékenységünket. Az elnöki posztot továbbra is Balázs András, az igazgatói posztot pedig Sajti Viktor látja el.


 
Az év sportolója
Elek Norbert (Mezőkövesd SC)

 

Keresés

Partnerek