Általános és Középiskolások megyei sportlövész bajnokság kiírása, Miskolc, 2012. március 25.

ÁLTALÁNOS ÉS KÖZÉPISKOLÁSOK
MEGYEI SPORTLÖVÉSZ BAJNOKSÁGA versenykiírása

Miskolc, 2012. március 25. 
        

                                 

A bajnokság célja:
Az általános és középiskolák, és tanulóik között eldönteni az egyéni és csapat „Bajnok”-i címet. A lövészsport népszerűsítése, a fiatalok képességeinek, erkölcsi akarati tulajdonságainak és fizikai képességeinek fejlesztése, tehetségkutatás.

A bajnokság rendezője:  a B.A.Z Megyei Sportlövők Szövetsége, MELK

A bajnokság ideje és helye:         2012. március 25. (vasárnap)  8.30
                     
                                                  MELK Miskolci Egyetemváros E/2 alagsor
                                                  Léglőtér  ( info:  Ullik Béla 20-9284-498  )

A Bajnokságon részt vehetnek:

-  igazolt és nem igazolt általános, és nem igazolt középiskolások;
-  a bajnokságra azok nevezhetők, akik az iskola rendes tanulói (a versenyzők csak saját oktatási intézményük színeiben indulhatnak), a 10. életévüket betöltötték;
-  a hagyományos nyolc osztályos általános iskola 5-8. osztályának megfelelő életkorú tanulója (legkésőbb 2012-ben tölti be a 15. életévét);
-  a hagyományos 4 osztályos középiskola megfelelő életkorú tanulója (legkésőbb 2012-ben tölti be a 19. életévét).
-  Egy iskola versenyszámonként és kategóriánként egy  teljes csapatot nevezhet (egy teljes csapat létszáma, 3 leány, 3 fiú).
-  Igazolt versenyzőknél 6 hónapnál nem régebbi sportorvosi, a nem igazolt versenyzőknél 6 hónapnál nem régebbi iskolaorvosi igazolás szükséges.
-  a versenyzők személyazonosságát és indulási jogosultságát a vezető tanár (edző) által leadott névjegyzékkel és a tanulónál lévő diákigazolvánnyal kell igazolni

Nevezés: a nevezéseket 2012. március 23-ig
 a BAZ megyei SSZ (BAZ megyei Sportlövő Szövetség),  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. e-mail címére lehet megküldeni. A nevezéseknek tartalmaznia kell az iskola pontos nevét, címét, e-mail címét, és telefon/fax. számát, annak a személynek a nevét, e-mail címét, telefon számát, aki a versennyel kapcsolatban értesíthető, valamint a benevezett tanulók nevét és születési évét. Figyelem a helyszínen nincs nevezési lehetőség, csak a határidőt betartóak vehetnek részt a bajnokságon, a 03.23.-ig leadott nevezéseket visszaigazoljuk 03.24.-én.


Lőállásbeosztás, sorsolás: a beérkezett nevezések alapján a Rendezőbizottság lőállásbeosztást és végleges programot készít, amelyet a helyszínen megtekinthetnek reggel 8.30-kor.

Versenyszámok:
Fiúk és leányok részére:
Nyí1tirányzékú légpuska 20 lövés            egyéni és csapat
Légpisztoly 20 lövés                              egyéni és csapat
Kérem a csapatnevezéseket is nemenként kategóriánként és fegyverszámonként nevekkel ellátva megküldeni.


A versenyen való részvételhez rajtengedély nem szükséges.


Díjazás: egyéniben érem és oklevél, az l.- II-III. helyezett részére. Csapatban az I-III. helyezett csapat oklevéldíjazásban részesül.
 
Költségek: a rendezés költségei a BAZ M-i SSZ-t, minden egyéb költség a résztvevő iskolákat terheli.

Technikai előírások:
- Fegyver: bármilyen rendszerű, gyárilag nyíltirányzékú, 4,5 mm öbméretű, 4,5 kg-nál nem nehezebb légpuska használható. Kiegészíthető rögzített magasított pofadékkal, állítható válltámasszal és olyan súlyozással, amely támasztékul (kéztámasz) nem szolgál. Légpisztoly MSSZ szabályai szerint.
 - Lövedék: bármilyen ólomból, vagy hasonlóan lágy anyagból készült, maximálisan 4,5 mm átmérőjű    lövedék.
 - Lőlap: 1-a típusú (nyíltirányzékú puska), 7-a típusú légpisztoly az MSSZ szabály szerint. A próbatábla száma 1 db. Értékelt lőlapok száma 4 db a puska 2db a pisztoly esetében. Tehát, egy értékelt lőlapra 5 lövést kell leadni puska és 10 lövést a pisztoly versenyszámokban.
- Lőidő: próbalövésekkel együtt 30 perc.
 - Ruházat: kesztyű igen, lövészkabát, lövésznadrág és lövészcipő viszont nem használható.
Eredményhirdetés: kb. 1/2 órával az utolsó sorozat befejezése után.

Egyebek:
 - A bajnokság az érvényben lévő szabályok szerint kerül megrendezésre. A versenyzők személyazonosságát és indulási jogosultságát a vezető tanár által leadott névjegyzékkel és a Diákigazolvánnyal kell igazolni.
 - Az iskolák csak saját, vagy hozott fegyverrel és lövedékkel lőhetnek. A BAZ megyei SSZ fegyvert és lőszert biztosítani nem tud.

Megjegyzés:  a rendezéssel kapcsolatban felmerült kérdésekre, munkanapokon 9.00 és 18.00 óra között a 06-20-9284-498 telefonon Ullik Béla ad felvilágosítást.

Miskolc, 2012. március 10.


   Ullik Béla
   BAZ megyei SSZ főtitkár

 

Keresés

Partnerek