Súlyemelő Szövetség 2010. évi tevékenysége

A megyei szövetség szakosztályainak sportolói eredményesebb évet zártak az előző évinél. A Magyar Súlyemelő Szövetség négy megyei versenyünket a hivatalos versenynaptárában országos, kiemelt versenyként hirdette meg. Kiemelkedő színvonalon, jó eredményekkel, országos csúcsokkal értek véget a versenyek a rendező tiszaújvárosi, kazincbarcikai és ózdi helyszíneken.


Nagy Nikoletta ózdi versenyzőnk, Antalyában, a kvalifikációs világbajnokságon a magyar női csapat tagjaként megszerezte a londoni olimpiára jutás pontjainak felét, 2011 évben, Párizsban biztosíthatja be részvételét az olimpián.
A korosztályos országos bajnokságokról tíznél több arannyal, és sok értékes helyezéssel tértek haza sportolóink. A masters korcsoportban Európa-bajnoki ezüstérmesünk, és világbajnokunk lett.
Az elért eredmények a szakosztályok edzőinek áldozatos munkáját dicsérik, pedig körülményeik és az anyagi feltételek semmit nem javultak az előző évekhez képest.

 

Válogatott sportolók:
 Nagy Nikoletta (Ózdi SFC)
 Lerch Zsolt (Miskolc Városi Szabadidőközpont SE)
 Orosz Imre (Tiszaújvárosi SC)


 
Az év sportolója
Nagy Nikoletta (Ózdi Súlyemelő és Fitness Club)

1996-ban kezdtem súlyt emelni az Ózdi Súlyemelő és Fitness Clubban, és jelenleg is itt folytatom tevékenységemet. Folyamatosan javuló teljesítményemmel évek óta a magyar nemzeti válogatott tagja vagyok. Számos kontinensbajnokságon és világversenyen képviseltem hazánkat, melyre nagyon büszke vagyok. 2010-ben az ózdi Suzuki-Kaiser kupán századik súlyemelő versenyemen indultam el, melyet sikerült meg is nyernem. Emellett első lettem az Opel-Barcika kupán, a Messzi István nemzetközi emlékversenyen, valamint a felnőtt magyar bajnokságon is. Törökországban, az Antalyában rendezett kvalifikációs világbajnokságon a magyar női csapat legeredményesebb tagjaként megszereztem az olimpiai kvóta felét. A londoni olimpiai részvétel másik felét a novemberi párizsi világbajnokságon biztosíthatom be, és nagyon remélem, hogy a kézilabdás világválogatott Marosi István után én lehetek a második ózdi olimpiai résztvevő. Egyet ígérhetek, hogy ennek érdekében mindent meg fogok tenni.  

 

Keresés

Partnerek