XII. Hollós kupa tájékozódási futóverseny és gyalogos túraverseny kiírása, Miskolc, 2015. június 7.

XII. Hollós Kupa

Tájékozódási Túraverseny - Gyalogos természetjáró tájékozódási túraverseny

az Országos Természetjáró Tájékozódási Egyéni Bajnokság 4. fordulója

Miskolc-Komlóstető, 2015. június 7. vasárnap

A verseny célja:

 

Lehetőséget biztosítunk arra, hogy a természetjárók kipróbálhassák térképolvasási jártassá-gukat a terepen és egymással is összemérhessék tudásukat a túraversenyzés álbójákkal és tájékozódási feladatokkal tarkított világában.

A legfőbb cél pedig, hogy minden versenyző élményekkel és sikeresen megtalált bójákkal gaz-dagodva térjen haza és másnap felkelve jóleső érzéssel gondoljon vissza a mi szeretett Hollós kupánkra. 

Az idén is megmérettethetik magukat a versenyben a Nyílt, Női és Középfokú kategória egyéni versenyzői és a B és C kategória egyéni, valamint csapatként indulói. Bár a kategóriák elne-vezései részben változtak a korábbiakhoz képest, de mindenki megtalálja majd a saját jártas-sági szintjének megfelelő pályát. Legyen az vérprofi versenyző, vagy térképet alig látott kirán-duló, mindenki számára izgalmas, élményekben gazdag vasárnapot ígérünk.

 

A verseny ideje:    2015. június 7. (vasárnap)

 

Helyszín: Miskolc-Komlóstető, Szántó Kovács János u.

(az 50. házszámtól gyalog 900 méterre található a verseny központ, amelybe szalagozás vezet, a zöld sáv turista jelzés mentén)

 

Az első rajt 8:00 órakor, az utolsó 10:00 órakor lesz. Kérjük a lassabb menetsebességgel ha-ladókat, hogy a pálya hossza miatt a korábbi indulási időt válasszák! Keverési idő nincs, minden célba érkezőt értékelünk. Pályabontás: 16:00 órakor!

 

Megközelíthető:

 

Személygépkocsival: Miskolcon az Újgyőri főtérnél az Agip benzinkútnál D-re fordulva lehet elérni a Komlóstetőre tartó utat, de több megközelítési lehető-ség is létezik. Azért előtte mindenki nézze meg egy térképen a kere-sett helyet. 

Tömegközlekedéssel: Miskolcról az MKV Zrt. menetrendje szerint az Újgyőri főtérről a 19-es vagy a 67-es autóbusszal a Lomb utcai megállónál kell le-szállni, onnan szalagozás vezet a verseny központig. http://www.mvkzrt.hu/menetrend

Parkolás: A Szántó Kovács János út mentén.

Rendező:

 

Tiszaújvárosi Sport Club Természetjáró Szakosztálya (3580 Tiszaújváros, Teleki B. út 6.)

 

 

Versenybíróság:

 

Elnöke: Fehér János (Miskolc, Laborfalvi u. 2. 3/3, 3525 )  20-9760-421

e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.

Szövetségi ellenőr: Mórocz Imre (Budapest, Szerémi út 33. 3/10.)  30-670-5689

e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.

Pályaellenőrző bíró: Kókai Péter és Farkas János

Tagok: a TSC természetjárói:      Bartók Adrienn, Bánrévi Tamás, Bánrévi Viktó-ria, Hangácsi Heléna, Kaszás Bíborka, Kaszás József, Kemény Mihály,  Nagy Lajos, Szalai Zita, Vargáné Vámosi Marika, Verdó István, Vincze István

Pályakitűzők: Fehér János (Ny,N) Tóth Éva (K,B,C)

 

 

A verseny formái és kategóriái:

 

Bontott távú, kötött menetsebességű, felsőfokú egyéni, középfokú csapat- és egyéni verseny-zők, valamint alapfokú csapatversenyzők számára rendezett egyfordulós, nappali természet-járó tájékozódási túraverseny.

 

Hollós Kupa „Ny” nyílt, „N” női, „K” emelt középfokú kategóriák tájfutó térképen, tájékozódási feladatokkal megbolondított versenypályák egyéni versenyzők részére, az életkornak megfelelő kategóriákkal.

Légvonaltáv: 7200 m; szint: 360 m)

 

„B” kategóriák (Középfokú): tájfutó térképen, kevés tájékozódási feladattal megspékelt versenypálya egyéni versenyzők és 2-4 fős csapatok részére.

(Légvonaltáv: 6500 m, szint: 330 m)

 

„C” kategória (Alapfokú): tájfutó térképen, útvonalleírással segített, bontott távú verseny egyéni versenyzők és 2-6 fős csapatok részére, az időmérő állomások között kötött menet-idővel, könnyű természetismereti kérdésekkel.

(Táv: 7200 m, szint: 250 m)

 

Életkori kategóriák és menetsebességek:

 

– 35 év között: Ny, N, K, B 4 km/h +1 perc/10m szint

36 – 49 év között: Ny36, N36, K36, B36 3,5 km/h +1 perc/10m szint

50 – 59 év között: Ny50, N50, K50, B50 3 km/h +1,5 perc/10m szint

60 – 69 év között: Ny60, N60, K60, B60 2,5 km/h +2 perc/10m szint

70 –      év között: Ny70, N70, K70, B70 2,25 km/h +2,5 perc/10m szint

 

korhatár nélkül:

 

C kategória (csapatverseny / 2-6 fő) 2,5 km/h +2 perc/10m szint

 

A korhatárral jelzett kategóriában indulhat az a csapat, amelyben a csapatlétszám legalább fele a megfelelő korhatárral jelzett korú.

 

 

 

 

Díjazás:

 

Hollós Kupa: a kategóriák I - III. helyezettjei érem és oklevél-díjazásban részesülnek. A kate-góriák I. helyezettjei egy évig őrizhetik a Hollós Kupát.

 

A versenyen induló minden nevezett résztvevő kitűzőt kap.

Az eredményhirdetés tervezett időpontja 15:30 óra, de reméljük jóval korábban sikerül majd végeredményt hirdetni.

 

 

Nevezési határidő: 2015. június 2. kedd

 

Nevezés e-mailben: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.

levélben : Fehér János, Miskolc, Laborfalvi u. 2. 3/3, 3525

 

Helyszíni nevezés korlátozott számban, a térképkészlet erejéig lehetséges.

A versenyen minden egyéni kategóriás versenyző egy darab berajzolt, színes nyomdai térké-pet kap (2014-es helyesbítés, M = 1:10.000, alapszintköz: 5 m). „B” és „C” kategóriás csapa-tok 2 db berajzolt, színes nyomdai térképet kapnak. Igény szerint az előnevezett csapatoknak további színes, berajzolt térképet 300 Ft/db térítés ellenében biztosítunk, ha azt az előneve-zéssel együtt jelezik.

 

 

A verseny nevezési díja:

 

1. határidőre beérkezett nevezés esetén: 800.- Ft/fő

C kategóriában - felnőtt kísérővel - az előre nevezett 10. év alatti gyerekek díjmentesen in-dulhatnak.

2. helyszíni nevezés esetén (a térképkészlet erejéig): 1000.- Ft/fő

 

A nevezési díjat a verseny helyszínén, indulás előtt kell befizetni.

 

 

Kötelező felszerelés:

 

Tájoló, íróeszköz, óra, ivóvíz, elsősegély csomag. Az Ny, N, K és B kategóriáknál körző, vonal-zó, szögmérő is. „C” kategóriában a Bükk-hegység térképe ajánlott, valamint a TOTÓ kitölté-séhez „Magyarország nemzeti parkjai” témakörben érdemes elmélyülni. ☺

 

 

Kiegészítő rendelkezések:

 

Értékelés: a Magyar Természetbarát Szövetség (2010. évi módosított kiadás) szerint.

Óvás: írásban, a versenyző célba érkezését követően a szabályzat szerint, a szabályzat vonat-kozó pontjára hivatkozva nyújtható be a versenybíróság elnökéhez az óvási díj egyidejű meg-fizetésével, amely 1500 pakisztáni rúpia. 

 

A versenyt feladókat is kérjük, hogy a célban jelentkezzenek le, illetve értesítsék a 20-9760-421 vagy 70/373-9214 telefonszámon a rendezőket. A versenyen való induláshoz sportorvosi engedély nem szükséges, a versenyen mindenki saját felelősségére indul. Kártérítés a verseny rendezőitől semmilyen címen nem igényelhető.

 

 

 

 

 

Szolgáltatások:

 

- a versenyközpontban csomagmegőrzés, éleslátás ellenőrzés és álbója kezelés igényel-hető 

- a célban folyadék- és kalóriapótlás (zsíros kenyér, ásványvíz, csoki) plusz, amit a szomszéd telken találunk 

- Kérjük, hozzatok saját bögrét magatokkal!

 

 

Szállás lehetőség:

 

Szállás lehetőséget garmadával találhat a messziről érkező Miskolctapolcán, de aki a belvá-rost részesíti előnyben annak a Völgyzugoly Vendégházat ajánljuk (http://www.volgyzugolyvendeghaz.hu/)

 

 

Kupavédők:

 

Hollós Kupa N kategória: Ozsváth Eszter

Hollós Kupa F kategória: Fodor Péter

Hollós Kupa NY kategória: Mihályi Zsolt

Hollós Kupa B kategória: Kiss János

Hollós Kupa C kategória: Erős Pista

 

Kérjük a vándorkupákat a verseny kezdetéig juttassátok vissza a Rendezőknek.

 

 

MINDENKIT  SZERETETTEL  VÁR  A  RENDEZŐSÉG !

 

 

Keresés

Partnerek