Testépítő és Fitness Szövetség 2010. évi tevékenysége

A B.-A.-Z. Megyei Testépítő és Fitness Szövetség közgyűlésén tisztségviselő választás történt, ahol a titkári feladatokra Szakáczki Szabolcsot, a Kós Károly Szakközépiskola testnevelő tanárát és a klub vezetőjét választottuk meg.


 Az első években csak a megyében lévő klubok vettek részt a versenyeinken, az utóbbi években azonban területi versenyekké bővültek ezek a megmérettetések, hiszen a B.-A.-Z. megyei klubok mellett Szabolcs-Szatmár, Hajdú-Bihar és Heves megye is képviseltette magát versenyzőkkel.
 Minden évben két területi versenyt rendez a megyei szövetség, úgymond tehetségkutató jelleggel. Az egyik verseny tavasszal, a másik verseny ősszel kerül megrendezésre, mindig különböző helyszíneken a négy megye területén. A versenyek mindig megelőzik az országos versenyeket (magyar kupákat, magyar bajnokságokat).
 2010-ben a tavaszi testépítő és fitness területi versenyünknek Tiszaújváros adott otthont. A versenyzők létszáma a sportágainkban 20 fő volt, amely a sportág országos létszámát tekintve, jónak mondható. A versenyzők felkészültsége ebben a tavaszi szezonban meglepően jó volt. Általában ugyanis a tavaszi versenyeken – mivel a tavasszal megrendezésre kerülő Magyar Kupa országos versenyeken kevesen szoktak indulni – csak kevésen hozzák ki magukból a legjobbat.
 2010-ben az őszi területi testépítő és fitness bajnokságot Kazincbarcikán rendeztük, az ottani súlyemelő klub csarnokában. Az indulók létszáma 25 fő, és a felkészültségükre ezúttal sem lehetett panasz.
 A területi versenyek mellett a B.-A.-Z. Megyei Testépítő és Fitness Szövetség már évek óta (több mint 20 éve) részt vesz a Tiszaújvárosi Fitness Sportklub által szervezett és lebonyolított junior testépítő és fitness magyar bajnokság és Tisza Kupa versenyek lebonyolításában. Ezeken az országos versenyeken 100 fölötti az indulói létszám.
 

Az Év Sportolója
Remenyik Ilona (Tiszaújvárosi Fitness Sportklub)

Mezőcsáton születettem 1968-ban. Mielőtt a testépítéssel megismerkedtem, semmilyen sportos előéletem nem volt. Miután munkám miatt Tiszaújvárosba költöztem, egyszer a barátok invitálásának engedve „csak úgy” lenézetem a helyi TIFIT SC edzőtermébe. Eleinte nem nagyon volt sok kedvem mindehhez, igencsak megküzdöttem a súlyzókkal. Ekkor döntöttem, mondván, adok magamnak némi időt a változásra: ami nem maradt el, hiszen három-négy hónap elteltével kezdtem „átalakulni”. Erre edzőm, Nánási Balázs is felfigyelt, aki edzéstervet ajánlott fel nekem, valamint azt, hogy amennyiben olyan formába kerülök, versenyen is elindulhatok. Azt válaszoltam: csak abban az esetben, ha én is elégedett leszek saját magammal. A testépítés képzeletbeli ranglétráján fokozatosan haladtam előre, első versenyem a 2002 végén megrendezett Tisza Kupa volt. Büszke vagyok arra, hogy ezen a megméretésen egyáltalán nem vallottam szégyent, nem szerepeltem rosszabbul azoknál, akik már évek óta benne voltak a sportágban. Hetente hat-nyolc alkalommal edzek, keményen diétázok, amikor a versenyekre készülök. Hitvallásom, hogy amit tiszta felkészüléssel, munkával ki lehet hozni, azt megpróbálom kihozni magamból. Az aerobic sem áll távol tőlem, olyannyira nem, hogy néhány éve órákat is tartok belőle.
Az idén már a küzdősportban is megmérettem magamat, hiszen kyokushin karatezni kezdtem hetente két alkalommal, ahol már az első övvizsgámon is sikeresen túl vagyok. 2010-ben két ezüstérmet gyűjtöttem, hiszen a magyar bajnokságon és a Tisza kupán is a dobogó második fokára álltam fel.

 

Keresés

Partnerek