Táncolj, ne Drogozz! – Kilencszáz táncos a drog ellen

Színvonalas és látványos műsort láthattak az érdeklődők az idei show tánc fesztiválon. 2012. április 14-án került megrendezésre a 900 táncost megmozgató Tánccal a Drog ellen!  XIV. Show Tánc Fesztivál a Tiszaújvárosi Sportcentrumban. A fesztivált a rendezvény fővédnöke, Bráz György Tiszaújváros polgármestere nyitotta meg. A délelőtt folyamán 27 színes táncprodukciót adott elő 380 kisovis és alsó tagozatos diák a két és félórás Mini Programban.

A délutáni négy és fél órás Maxi Programban pedig 490 felső tagozatos illetve középiskolás diák valamint felnőtt előadásában 48 gyönyörű koreográfiát láthattak a nézők. 22 féle táncműfaj szerepelt a műsorban, a társastáncoktól a modern illetve show táncokig, az aerobiktól a hip-hopig, a discotól a mazsorettig és az akrobatikus rock and rollig mindenféle táncművészeti ág képviselői bemutatkoztak. 16 település harminc különböző amatőr és profi tánccsoportja lépett fel lenyűgöző produkciókkal. A fesztivál résztvevői nagy lelkesedéssel készültek, és nagyon nagy szeretettel jöttek el, pedig itt nem volt díjazás sem verseny, csak jó hangulat és a tánc öröme! A fesztivál kuriózuma, hogy a résztvevők is megnézhették egymás produkcióit, valamint a fináléban közös táncot mutattak be. A fantasztikus rendezvényt Hok Csaba, a tiszaújvárosi Általános Iskola igazgatója zárta be. Az emléklapok átadása után a csapatok a küzdőtéren felsorakozva egy egyedülálló produkciót adtak elő. Az összes fellépő és csoportvezető a Tiszaújvárosi Gimnasztrádások vezetésével egy közös táncot adtak elő! Leírhatatlan érzés volt a több szász résztvevőt látni és velük együtt táncolni a drog ellen. Lenyűgöző látvány volt, amikor minden fellépő együtt mozdult és táncolt a drog ellen! A Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) tagjai és kortárssegítői Fenyvesné Szakolczai Mária vezetésével a helyszínen szórólapokkal, ismeretterjesztő filmek vetítésével hívták fel a figyelmet a káros szenvedélyek következményeire, melynek fő üzenete ez volt NE TEDD!!! NE DROGOZZ!!! A résztvevők büszkén hirdették, nekik a TÁNC a szenvedélyük, drog nélkül!

Ismét sikeres és nagyszerű rendezvényt zártak a szervezők (a Tiszaújvárosi Általános Iskola és Művészetoktatási Intézmény; a Tiszaújvárosi Diáksport Egyesület; a Tiszaújvárosi Sport Park Nonprofit Kft.; és a Tiszaújvárosi Gimnasztrádáért Alapítvány), mely méltó a város jó hírnevéhez. Az egésznapos rendezvény célja megvalósult, megemlékeztek a Tánc Világnapjáról, hirdették az egészséges életmódot, valamint felhívták az emberek figyelmét a drogok káros hatásaira. Köszönet a főszponzornak, a Tiszaújvárosi Önkormányzatnak és a polgármester úrnak a támogatásért.

Mindenki nagyon jól érezte magát, és a szervezők remélik, hogy jövőre ismét megrendezésre kerül a Jubileumi XV. Show Tánc Fesztivál.

Keresés

Partnerek