Torna Szövetség 2010. évi tevékenysége

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Torna Szövetség ebben az évben is kiemelten segítette a Diákolimpia városi, illetve a megyei leány és fiú általános és középiskolás tornaversenyeinek lebonyolítását. A versenybírók delegálása mellett biztosította a versenyekhez szükséges tornaszereket, valamint a versenyrendezési feladatok színvonalas elvégzését.

A városi versenyek Miskolcon, míg a megyei versenyek Ózdon és Miskolcon kerültek megrendezésre. A ritmikus gimnasztika megyei Diákolimpiai versenyeinek hagyományosan Kazincbarcika adott otthont.
A 2010-es év Szövetségünk támogatásokban legszűkebb éve volt, ennek tudható be, hogy nem tudtuk megrendezni a hagyományos „Nemzetközi Tornafesztivál”-t, valamint a MATSZ által szorgalmazott Old boy és Girls tornaversenyt sem.
A MATSZ 125 éves jubileuma kapcsán több országos rendezvényen vettünk részt (Torna Gála Kalocsán, UTE kupa, jubileumi Gálaműsor, stb. )
Az év végén nagy sikerrel rendeztük meg a Kazinczy Ferenc Iskola kezdeményezésére a Kazinczy kupa karácsonyi tornaversenyünket az óvodás és kistornász korosztály részére. A 70 induló sok-sok ajándéknak is örülhetett a kupák és érmek mellett.
Kimagaslóan sikeres évet tudhat maga mögött a Mindenki Tornája szakágunk. Márciusban nagysikerű Gálaműsort adtak, áprilisban „Tánccal a drog ellen” Show Tánc Fesztivált rendeztek régiónk 17 településének 1100 táncosával Tiszaújvárosban. Májusban a Miskolci Nemzeti Színházban remekeltek a VIII. Amatőr Gálaműsorban. Novemberben megrendezték az 1. Gimi Fitweek rendezvényt és Ők képviselték a szakágat a MATSZ 125 éves jubileumi Gálaműsorában decemberben, ahol Kopcsó Józsefné és Haisz Vanda – a csoport vezetői – kitüntetést vehettek át kiváló teljesítményükért
Megyénk másik kiváló csoportja az Ózdi Delfin lányok Juhász Lászlóné vezetésével, akik júniusban nagy sikerrel képviselték hazánkat, Borsod megyét Olaszországban a 10. Riccione-i Gimnasztráda Fesztiválon. Az ózdi tornászlányokból kialakított csapat fellépéseivel színesítette és emelte a különféle városi rendezvények (Bolyki vigadalom, Ózdi Napok, Keló mozgásfesztivál, Első Ózdi Jazz Parádé) színvonalát.

 

Az év sportolója
Rácz Barbara (MISI SC)

1996. május 1-én születtem Miskolcon. Születésem óta Nyékládházán élek a családommal, jelenleg a Kossuth Lajos Általános Iskola nyolcadik osztályos tanulója vagyok. Elsősorban a humán tantárgyakat szeretem és szívesen tanulom az idegen nyelveket is. A későbbiekben angol tagozaton szeretnék továbbtanulni az egyik miskolci gimnáziumban. A szertornát 2005 szeptemberében kezdtem el, akkor még nem gondoltam, hogy egyszer majd versenyző leszek. A szüleim és az akkori osztályfőnököm – Kurucz Katalin – bíztatására fordultam a sport felé. A MISI-ben először Lukács Andrea edzésein vettem részt heti két alkalommal. Az ő ösztönzésére jelentkeztem az FTC által megszervezett nyári táborba Budapestre. A Tornacsarnokban nagyon jól éreztem magam. Itt lehetőségem nyílt megismerkedni és együtt edzeni Tóth Renátával és Máté Ildikóval. Még abban az évben Tar Miklós vezetőedző is elkezdett foglalkozni velem. Az edzések száma egyre nőtt, de én nem bántam, alig vártam, hogy ott legyek és tornázhassak. A heti 4-5 edzés alatt fokozatosan sajátítottam el az elemeket a különböző szereken és egy év múlva versenyezni is elkezdtem.
A versenyek mindig sok izgalommal, de mégis jó hangulatban teltek el. Miki bácsival és a csapattársaimmal (Siskó Zsófia, Balogh Petra, Trauer Kamilla, Gyükér Noémi, Kecskeméti Lilla, Hajdú Daniella) több hazai versenyen vettem részt. A Magyar Bajnokságon csapat- és egyéni versenyben is indultunk. Nagy örömünkre szolgált, amikor a Tornasport 125. évfordulóján versenyezhettünk Kalocsán. Minden évben összemértük tudásunkat a kassai, poprádi és sumperki tornászokkal. A hazai és a külföldi versenyeken és a Miki bácsi által szervezett nyári táborokban a csapat jól összekovácsolódott és sok új ismeretséget is kötöttünk. Néha nehéz összeegyeztetni a tanulást és a sportot, de Miki bácsi mindig azt mondta, hogy a sok munkának egyszer meg lesz az eredménye. Igaza volt. A versenyeken elért eredményeim mellett 2008-ban – a várostól, ahol élek – megkaptam a Jó Tanuló, Jó Sportoló kitüntetést, a MISI pedig a 2009-2010-es tanév legjobb tornászaként tart számon. Mindenkinek csak javasolni tudom, hogy próbáljon meg valamilyen sportot, mert ez meghatározza az ember egész életét.

 

Keresés

Partnerek