Vízilabda Szövetség 2010. évi tevékenysége

A 2010-es év vízilabdás szempontból felemásra sikeredett. Megyénket az országos bajnokságban az őszi idénytől már nem képviseli egyetlen egyesület sem.
A Diósgyőri Várfürdő Sport Club OB II-es felnőtt férfi vízilabdázói anyagi okok miatt nem tudtak elindulni. Több játékosa "ideiglenesen" eltávozott. Ők a magyar első- és másodosztályba, valamint a spanyol Sevilla csapatába igazoltak.


A legnagyobb sportolói létszámmal rendelkező VUK Miskolc szintén anyagi okokból, de már két éve nem tud részt venni az országos bajnokságban. Ezért a felnőtt korú versenyzői a Diósgyőri Várfürdőhöz, illetve a MEAFC-hoz igazoltak. A VUK pozitív hozzáállásának eredményeként megalakult a Miskolci Sportiskola vízilabda szakosztálya (serdülőkorú versenyzői az új egyesülethez igazoltak).
Vízilabdás szempontból bíztató, hogy a MEAFC-nál gyerekek százai sajátítják el az úszás és vízilabdázás alapjait. A Zempléni Vízilabda Klubban évek óta színvonalas munka folyik. Az országosan is elismert utánpótlás nevelés mellett már felnőtt férfi csapattal is rendelkeznek. Ennek köszönhetően a területi bajnokságban most már a felnőtt férfi korosztály is képviselteti magát (a Diósgyőr, a MEAFC, a ZVK és a Nyíregyháza csapatokkal).
A miskolci vízilabda színvonalának emelése érdekében teljes körű strukturális átalakításra van szükség. Ennek első lépése a Diósgyőri Várfürdő S.C. és a VUK Miskolc folyamatban lévő fúziójával már megkezdődött.

 

Az év sportolója:
Németh Gábor (Diósgyőri Várfürdő Sport Club)

1978. december 12-én születtem Miskolcon. A gyerekkori úszásoktatás után ismerkedtem meg a vízilabdázással, aminek már több mint húsz éve. Testvérem is vízilabdázik, aki fél évvel korábban kezdte a sportot, ennek hatására kerültem le én is a medence partjára. Nevelőedzőnk Hatvani János, akinek munkája nélkül sokkal hátrébb tartana a miskolci vízilabdázás. A mai napig Ő a csapat edzője-vezetője. A csapatban erőcsatárt és védőt játszom. A hétköznapokban informatikusként dolgozom egy fénymásolástechnikai cégnél.
Idén anyagi gondok miatt sajnos nem tudtunk az OB/II-es bajnokságba nevezni, amit edzőmeccsekkel és tornákkal próbálunk pótolni, hogy jövőre is meg tudjuk őrizni helyünket az OB/II élmezőnyében, ahol már évek óta a feljutás küszöbén vagyunk.

 

Keresés

Partnerek